Läger 2023

Välkommen till årets roligaste läger!

Vi planerar ett roligt läger med två fullspäckade dagar med fart, aktiviteter och gemenskap för stor som liten med dvärgschnauzer!


Datum:31/8 - 3/9  2023Vi kommer erbjuda allt från introduktion i flera olika grena till rena träningspass för utbildade och välkända instruktörer. Det kommer finnas mycket för alla så boka in helgen och håll ögonen öppna för anmälan, för vi har tyvärr begränsat antal platser!


 • Agility - Mikaela Holegård
 • Rallylydnad – Maria Skoog
 • Trimning – Caroline Brodd
 • Hoopers – Marie Brännman-Karlsson
 • Lydnad & Spår– Susanne Sörensen
 • Nosework – Agneta Reisson
 • Parkour & Trick – Cajsa Pedersen
 • Ringträning och Vardagstrimning- Josefine Brodd
 • Exteriörbeskrivning – Maria Landergård
 • Ögonlysning – Berit Vallin-Håkansson
 • Freestyle & HTM – Lotta Sunvisson
 • Ungdomsaktiviteter både och utan hund – Wille WinejoVardagslydnad * Hundmöten * Tipspromenad * Morgon/Kvälls promenad * Aktiv-promenad/vardag * Skvallerträning * Fotografi * Seminarier och samtalsgrupper om problemlösningar och Dvärgschnauzer. * Lekar för både med och utan hund * Trickhund * Gemensam middag.Camping och bokning


Bokning gör ni efter att ni fått en bekräftelse på att aktivitetsplats finns.

Bokning sker till https://strandstuviken.se/bokning-kontakt/

E-post info@strandstuviken.se

Telefon 0155-97 810


Uppge schnauzerläger vid bokningen för att få 10 % rabatt.

 

Samlingsrum, gräsplaner, servicehus och el ingår i alla priser.


Varmt välkomna!

Lägrets sponsorer

HÖÖKS - Västerås

#hööksvästerås


#Agria #Hundexperten.se

#Dvärgschnauzerringen

#strandstuviken.se

Presentation av lägrets funktionärer

Wille Winejo Ungdomsaktiviteter

Jag går andra året på samhällslinjen med inriktning Hund och djursjukvård på realgymnasiet i Eskilstuna.  Familjen har fem hundar varav Jag har två egna hundar Lova som är en peppar/salt dvärgschnauzer och CEO som är en MAS (Miniature american shepheard).

Jag tävlar rallylydnad och agility.

Marie Brännman-Karlsson Hoopers

Jag är aktiv med hund inom agility och hooper. Jag är utbildad A1 och A2 instruktör i agility, allmänlydnadsinstruktör samt instruktör och snart, förhoppningsvis, även tävlingsledare i Hooper

Jag tränar och tävlar, mest i agility, med mina två portugisiska vattenhundar, Mille och Bowie

Jag finns oftast på brukshundklubben i Flen

Agneta Reisson Nosework

I år är det 49 år sedan jag fick min första hund, en väldigt efterlängtad Boxer. En stor hane som var en utmaning för en tonåring. Jag började på en kurs på Brukshundklubben och sen dess har jag varit fast i det otroligt roliga att träna hundar.


Jag utbildade mig till instruktör inom lydnad, spår, viltspår och sök men nyfikenheten intresset för hund var större så det blev även utbildningar till mentalbeskrivare, exteriörbeskrivare, hundpsykolog, hundbeteendevetare och Nose Work.


Förutom träning och tävling med hund så har jag även haft ett stort intresse av genetik och det har resulterat i 35 år med uppfödning av Boxer.


För drygt två år sen skaffade jag, för första gången i mitt liv, en annan ras och valet föll på en Labrador. En tik som heter Valsa, vi tävlar lydnad, Nose Work och jaktapportering.


Det ska bli så roligt att träffa er alla och få träna Nose Work två heldagar.

Lotta Sunvisson Freestyle & HTM

Tränar och tävlar freestyle med mina freestylechampions Salsa och Eevee.  Tränar och tävlar även i Heelwork to music.  Utbildad instruktör i freestyle och HTM.

Susanne Sörensen Lydnad & Spår

Susanne Sörensen heter jag,  har en 10-årig tik,  Wira,  som jag tävlar med.  Vi har startat gamla klassens Elitlydnad,  godkända i Högre spår och har startat Avancerad rally. När vi inte tränar och tävlar så går vi härliga promenader,  leker, och myser och umgås med barnbarn.

Johanna Winejo-Larsson

Jag är en del av Dvärgschnauzerringens aktivitetskommitté och med det en av dem som kommer leda och ansvara för detta fantastiska läger.

Jag är utbildad vardagslydnad- och valpinstruktör via SBK och Hundens Hus, jag tränar och tävlar rallylydnad, lydnad och agility.

Mikaela Holegård Agility

Jag har coachat ekipage på olika nivåer över hela Sverige sedan 2005 och har tävlat både egna och andras hundar till championat och SM. För mig finns inga rätt eller fel på agilityplanen, men väl för- och nackdelar. Jag strävar alltid efter glädjen i träningen och fokuserar på förhoppningar mer än förväntningar. Att utbilda en agilityhund tar tid, och man ska inte ta någonting för givet längs vägen.

I min roll som instruktör är mitt fokus att bemöta dina förhoppningar och ge verktyg framåt genom kunskap och inspiration. Och självklart anpassar jag alltid nivån utifrån varje ekipage. https://holegard.se/

Maria Skoog Rallylydnad

Jag har haft Golden retriever sedan jag var 13 år gammal och tränat och tävlat i de flesta hundsporterna. För snart 7 år sedan bröt jag min tradition av Golden retriever och tog hem en Australian Shepherdvalp Sting, förutom honom
är jag även fodervärd åt en 3,5 årig Goldentik av jakttyp som heter Nessie.
Just nu tränar jag och tävlar i rallylydnad, Freestyle, HTM, tävlingslydnad och jaktapportering.


År 2008 gick jag en introduktionskurs i rallylydnad och efter det var jag fast i sporten.
Jag är utbildad rallylydnadsinstruktör sedan minst 10 år tillbaka och har varit domare sedan oktober 2015.
Utöver detta är jag även utbildad valp- och allmänlydnadsinstruktör samt även Freestyleinstruktör.

Förutom mitt vanliga ordinarie jobb som IT-konsult håller jag kurser för ett företag som heter Kotten&co och snart även i min egen firma.

Det är mestadels rallylydnadskurser men det har även blivit en del valp-, allmänlydnads och trickskurser.

Jag är inne på min fjärde hund som tränas i rallylydnad, det är min 3,5 åriga Goldentik Nessie och vi är precis uppflyttade till avancerad klass och debuterar i slutet av maj.

Under hösten 2022 blev min Australian Shepherd hane Sting rallylydnads champion, vår sista mästarklasstävling fick vi ihop 100 poäng och det var en härlig känsla.
Innan dess har jag tävlat upp min förra Goldenhane till Rallylydnadsmästare (det var innan championatet fanns)

Jag älskar verkligen rallylydnadens bredd och möjlighet att välja hur mycket hjälper man vill använda för att utföra de olika skyltarna.

Jag tycker det är allra roligast att hjälpa tävlingsekipage att lyckas på tävling, genom att hjälpa dem att finslipa utförandena av momenten och se till att de får så få avdrag som möjligt.

Kombinationen att vara både domare och instruktör i rallylydnad är oslagbar för jag vet både vad som krävs på tävling och kan hjälpa mina ekipage att komma dit.

Caroline Brodd Trimning

Jag föder upp dvärgschnauzer och jobbar som hundfrisör på heltid som jag driver i egen regi. Jag har jobbat i över 10år som hundfrisör och gjorde min utbildning i USA. Sedan har jag gått kurser på olika raser i Sverige. Jag tävlar också i trimning och gjort det framgångsrikt med att bli 2a på SM 2019. https://www.broddways.se/Salongen.php

Sara Bruce

Jag bor med mina tre dvärgschnauzerkillar i Eskilstuna. Jag har ett förflutet inom Brukshundklubben då jag tävlade med mina boxrar i lydnad, spår, rapport och sök och även varit figurant på MH och mentaltest. När jag köpte min första dvärgschnauzer, Cocos, för 7 år sedan fick jag upp ögonen för nosework, och nu tävlar jag med alla mina tre killar i nosework. Jag kör även rallylydnad, lydnad, viltspår och personspår.

Cajsa Pedersen

Jag är uppvuxen med hund i hemmet men det var först 2013 när jag började på gymnasiet som jag blev intresserad av att träna hund på riktigt. På gymnasiet, där jag gick hundinriktning, hade jag en schäferhane som ställde upp på allt jag bad om. Vi utvecklades tillsammans och han har lagt grunden för allt jag gör med mina hundar idag.

2016 tog jag hem en omplaceringshund, en rottweilertik som jag tävlat upp till avancerad klass i rallylydnad och som blev klar för klass 1 i Lydnad. 2017 kom en flatcoated retrieverhane hem till mig och vi har tillsammans tagit oss till mästarklass i rallylydnad. När tävlingintresset tog fart började jag också tävla mina föräldrars ena corgihane som också tagit sig till mästarklass. Numera är tyvärr hundarna pensionerade och det nya tävlingsämnet är en dvärgschnauzerhane på 1,5 år som nu tävlar i fortsättningsklass i rallylydnad.

Jag har tränat rallylydnad, agility, lydnad, personspår, och sök i olika former och dogparkour. Idag är jag Certifierad SBK-instruktör, MH-figurant, samt att jag coachar ekipage för tävling i liten skala.